Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ «Παιδί, Διατροφή & Περιβάλλον» με τίτλο “Η υγεία του Πλανήτη … περνάει μέσα από το πιάτο μας”, στο Δημαρχιακό

Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Το σχολείο Balloonland, συμμετείχε ως ένας από τους βασικούς διοργανωτές.

 

Το Σάββατο 6/5 λοιπόν, ήμασταν όλοι εκεί, και παρακολουθήσαμε ενδιαφέρουσες ομιλίες για τη διατροφή, τις επιπτώσεις της στο περιβάλλον, και το πως η παχυσαρκία και η λάθος διατροφή, σχετίζονται με τον παιδικό διαβήτη!

 

Φυσικά δεν έλειπαν οι δράσεις για τα παιδιά. Μουσική, παιχνίδια και βιωματικά εργαστήρια, που συνδύαζαν την ενημέρωση με τη διασκέδαση, λάμβαναν χώρο καθόλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, και οι μικροί μας φίλοι πέρασαν αρκετές δημιουργηκές ώρες με πολλή χαρά!

 

Τα παιδιά μας, χάρηκαν με τη ψυχή τους, και φεύγοντας πήραν μαζί όμορφες δημιουργίες που έκαναν με τους εθελοντές, αναμνηστικά, και υγιεινά σνακς, για να θυμούνται την ημέρα για

καιρό.

 

Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους παραβρέθηκαν, τα παιδιά, τους ομιλητές, τους επίσημους καλεσμένους. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη τον Κ. Σταύρο Καλαφάτη, Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, την Κα Βούλα Πατουλίδου,

Αντιπερειφεριάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και τον Κ. Νικόλαο Ζεϊμπέκη, Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού.

 

Φυσικά, ξεχωριστεί θέση στην καρδιά μας, έχουν όλοι οι εθελοντές μας, που χωρίς αυτούς δε θα μπορούσε να υλοποιηθεί η διοργάνωση.

 

Ευχαριστούμε πολύ επίσης τους φορείς και τα σχολεία που διοργανώσαμε το Φεστιβάλ μαζί, για την άψογη συνεργασία! Συγκεκριμένα ευχαριστούμε το Δήμο Θεσσαλονίκης για τη παραχώρηση του χώρου, τον Παιδικό Σταθμό, Νηπιαγωγείο και ΚΔΑΠ Αγάπη & Αγωγή, τον Παιδικός Σταθμό, Νηπιαγωγείο και ΚΔΑΠ Νηπιακό Κήπο, τη Λέσχη Lions Θεσσαλονίκη Υπατία, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Στήριξης Ατόμων με Παχυσαρκία Ιμερόεσσα, και το Ελληνικό Δίκτυο Φίλοι της Φύσης.

 

Τέλος, ευχαριστούμε τους χορηγούς μας για την στήριξη και τις παροχές τους, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Υπουργείο Εσωτερικών για το γεγονός ότι όλη η διοργάνωση, ήταν υπό την αιγίδα τους!

 

Του χρόνου δίνουμε την υπόσχεση να διοργανώσουμε το 2ο Φεστιβάλ, με ακόμα περισσότερες εκπλήξεις για όλους! Μείνετε συντονισμένοι!