IMG 30e0f6b54f7b98d79738e1ef9589c4b8 V

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ «Παιδί, Διατροφή & Περιβάλλον» με τίτλο “Η υγεία του Πλανήτη… περνάει μέσα από το πιάτο μας”, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Το σχολείο Balloonland συμμετείχε ως ένας από τους βασικούς διοργανωτές.

 

Το Σάββατο 6/5, λοιπόν, ήμασταν όλοι εκεί και παρακολουθήσαμε ενδιαφέρουσες ομιλίες για τη διατροφή, τις επιπτώσεις της στο περιβάλλον, και το πώς η παχυσαρκία και η λάθος διατροφή σχετίζονται με τον παιδικό διαβήτη!

 

Φυσικά, δεν έλειπαν οι δράσεις για τα παιδιά. Μουσική, παιχνίδια και βιωματικά εργαστήρια, που συνδύαζαν την ενημέρωση με τη διασκέδαση, λάμβαναν χώρο καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, και οι μικροί μας φίλοι πέρασαν αρκετές δημιουργικές ώρες, γεμάτες με πολλή χαρά!

 

Τα παιδιά μας χάρηκαν με την ψυχή τους, και φεύγοντας πήραν μαζί τους όμορφες δημιουργίες που έκαναν με τους εθελοντές, αναμνηστικά και υγιεινά σνακς, για να θυμούνται την ημέρα αυτή για καιρό.

 

Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους παραβρέθηκαν, τα παιδιά, τους ομιλητές, τους επίσημους καλεσμένους. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη τον κ. Σταύρο Καλαφάτη, Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, την κα Βούλα Πατουλίδου, Αντιπεριφεριάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και τον κ. Νικόλαο Ζεϊμπέκη, Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού.

 

Φυσικά, ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας έχουν όλοι οι εθελοντές μας, που χωρίς αυτούς δε θα μπορούσε να υλοποιηθεί η διοργάνωση.

 

Ευχαριστούμε πολύ, επίσης, τους φορείς και τα σχολεία που διοργανώσαμε το Φεστιβάλ μαζί, για την άψογη συνεργασία! Συγκεκριμένα ευχαριστούμε το Δήμο Θεσσαλονίκης για την παραχώρηση του χώρου, τον Παιδικό Σταθμό, Νηπιαγωγείο και ΚΔΑΠ «Αγάπη & Αγωγή», τον Παιδικό Σταθμό, Νηπιαγωγείο και ΚΔΑΠ «Νηπιακό Κήπο», τη Λέσχη Lions Θεσσαλονίκη Υπατία, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Στήριξης Ατόμων με Παχυσαρκία Ιμερόεσσα και το Ελληνικό Δίκτυο Φίλοι της Φύσης.

 

Τέλος, ευχαριστούμε τους χορηγούς μας για τη στήριξη και τις παροχές τους, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Υπουργείο Εσωτερικών για το γεγονός ότι όλη η διοργάνωση ήταν υπό την αιγίδα τους!

 

Του χρόνου δίνουμε την υπόσχεση να διοργανώσουμε το 2ο Φεστιβάλ, με ακόμα περισσότερες εκπλήξεις για όλους! Μείνετε συντονισμένοι!